top of page

Michter’s US-1 Sour Mash

Updated: Sep 11, 2021


Over deze fles :

Sour Mash Whiskey – 43%

American Oak cask

Tonen van karamel, maïs en rijp fruit. Uniek, complex en houtachtig. Gezouten boter, granen en fijne kruiden.Michter's US * 1 Sour Mash is een Amerikaanse whiskey, gerijpt in verkoolde witte Amerikaanse eikenhouten vaten. De naam "Sour Mash" verwijst naar een proces dat is toegeschreven aan James C. Crow. Dit is om een ​​deel van de vorige gisting te behouden en toe te voegen aan de volgende 'mash' om de whisky meer smaak te geven. Na in 1989 van de markt te zijn verdwenen, maakte Michter's Original Sour Mash Whisky in 2012 een voortreffelijk terugkeer met de introductie in de Amerikaanse 1-lijn.

Gemaakt van een mix van gerst, rogge en mout, deze Michter's US * 1 Sour Mash-whisky maakt al sinds de jaren '70 en '80 deel uit van de distilleerderijtraditie.


Michter's Distillery was de eerste Amerikaanse distilleerderij die in 1753 in de Verenigde Staten werd opgericht. Door de 'Prohibition' in 1919 en andere gebeurtenissen moest Michter's haar deuren sluiten voor het publiek. Het was in de jaren 90 dat twee zakenlieden hun krachten bundelden en de productie herstarten.

Michter's streeft niet naar kostenreductie bij de productie en investeert in elke productiefase om de beste Amerikaanse whisky's te produceren:

- Hout gedroogd in de open lucht en niet in de oven

- Hout geroosterd voordat het wordt verbrand

- Gevat op 51,5% (in plaats van 62,5% in de industrie)

- Exclusief in Single Barrel of Small Batch, zeer gelimiteerd

0 views0 comments

Comments


bottom of page