top of page

Michter’s US-1 American Whiskey

Updated: Sep 11, 2021


Over deze fles :

Unblended American Whiskey – 41.7%

Bourbon Soaked White Oak cask

Evenwichtig en aromatisch, met vanille en fruitige tonen. Gestoofd fruit, kruiden en bloemen.Deze Amerikaanse whisky werd gerijpt in "Bourbon Soaked White Oak" vaten (het is dus geen Bourbon omdat hij niet in nieuwe eikenhouten vaten gerijpt is). Het gebruik van ex-bourbonvaten is de norm in de meeste landen over de hele wereld, maar komt minder vaak voor in de Verenigde Staten. Dit maakt de whisky soepel en rijk, maar ook licht en toegankelijk. Veel zoetigheid, karamel, vanille en ook mais. De boterachtige en fruitige tonen worden in evenwicht gehouden door geroosterde eikenhout en een meer kruidige ​​smaak.


Michter's Distillery was de eerste Amerikaanse distilleerderij die in 1753 in de Verenigde Staten werd opgericht. Door de 'Prohibition' in 1919 en andere gebeurtenissen moest Michter's haar deuren sluiten voor het publiek. Het was in de jaren 90 dat twee zakenlieden hun krachten bundelden en de productie herstarten.

Michter's streeft niet naar kostenreductie bij de productie en investeert in elke productiefase om de beste Amerikaanse whisky's te produceren:

- Hout gedroogd in de open lucht en niet in de oven

- Hout geroosterd voordat het wordt verbrand

- Gevat op 51,5% (in plaats van 62,5% in de industrie)

- Exclusief in Single Barrel of Small Batch, zeer gelimiteerd

1 view0 comments

Comments


bottom of page