top of page

Glentauchers 10Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Oloroso sherry, Manzanilla sherry and Bourbon casks

Desserttonen en hints van gedroogd fruit zijn aanwezig om een zoete whisky te creëren. Sinaasappelmarmelade, citroensorbet en bruine toast.Glentauchers is gevestigd in Keith, in Banffshire, Schotland en werd opgericht in 1897.

In 1906 werd James Buchanan de enige eigenaar van Glentauchers. Daar begon hij met de productie van een single malt.

Glentauchers heeft nu 3 wash stills, 3 uivormige spirit stills. De single malt is zeer representatief voor Speyside-mouten, gekenmerkt door granen en rijp fruit.

De distilleerderij brengt geen single malt op eigen naam op de markt. Bijna alle productie wordt verkocht aan blenders voor de productie van Black & White en Ballantine's blends.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

10 views0 comments

Kommentare


bottom of page