top of page

Glen Spey 2001 17Y 53,3° CADSB


Over deze fles :

Single Malt, small batch – 53.3%

2x Hogshead Oak casks

Kokos, gedroogde banaan, gember en melkchocolade. Zoet en romig met hints van fruit en noten.Glen Spey is een whiskystokerij in de buurt van Rothes, Speyside, Schotland.

Het werd opgericht in 1878 en zoals de meeste Schotse distilleerderijen, sloot Glen Spey tijdens de twee wereldoorlogen vanwege het gersttekort.

Het water dat Glen Spey gebruikt, komt uit de Doonie Spring. Hun enige standard bottling is een 12 jaar oude single malt uit de serie "Flora & Fauna".


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

2 views0 comments

Comments


bottom of page