top of page

Glen Keith 22Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Bourbon cask

We proeven veel tropisch fruit, kruiden en citroensorbet voordat we eindigen met een licht kruidige en nootachtige smaak.Glen Keith is een whiskystokerij in Keith, Speyside, Schotland.

Glen Keith werd in 1958 opgericht door Chivas Brother's met als doel single malt te produceren door middel van drievoudige distillatie. Uiteindelijk week men af van deze methode vanaf 1970. Glen Keith was de eerste Schotse distilleerderij die zijn stills met gas verwarmt en zijn productietool automatiseert. In 2001 werd The Chivas and Glenlivet Group overgenomen door de Pernod Ricard-groep.

Het grootste deel van de productie van de distilleerderij is bedoeld voor het maken van blends van de familie Chivas.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

2 views0 comments

Comments


bottom of page