top of page

Fettercairn 13Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Bourbon + Ruby Port casks

Zoet met aardse tonen die voor echte diepte zorgen. Het gehemelte met een romigheid en de finale met een lichte kruidigheid er bovenop.Fettercairn ligt in het gelijknamige dorp in Aberdeenshire, Schotland.

Het overgrote deel van de whiskyproductie van Fettercairn is voor blends. Slechts een klein percentage wordt verkocht als single malt, aanvankelijk verkocht als Old Fettercairn, voordat het in 2002 gewoon Fettercairn werd na een verandering in presentatie.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

3 views0 comments

Comments


bottom of page