top of page

Macallan A Night on Earth in Scotland 2021

Updated: Dec 30, 2021


Macallan A night on earth in Scotland is een limited edition van het eindesjaar 2021. Het is een mix tussen de fijnste Macallan whisky's gerijpt in bourbon en sherryvaten.


A Night on Earth in Schotland vertelt het verhaal van de wereldberoemde Schotse Hogmanay-festiviteiten, die elk jaar op 31 december worden gevierd, en legt de universele vreugde vast van het vieren van de jaarwisseling.


Deze seizoenseditie is het resultaat van een samenwerking met de beroemde Frans-Japanse illustrator Erica Dorn, wiens werken zijn verschenen in de films van regisseur Wes Anderson.


Deze single malt wordt gepresenteerd in een unieke verpakking om een ​​speciale unboxing-ervaring te bieden, en Dorns abstracte en speelse illustraties zijn geïnspireerd op de historische vuurrituelen die de nieuwjaarsvieringen over de hele wereld domineren.


Hogmanay traditie

Hogmanay, uitgesproken als "hog · muh · nei", is de beroemde nieuwjaarsviering van Schotland. De op maat gemaakte creaties van Erica Dorn onthullen enkele van de kenmerkende gewoonten van Hogmanay in Schotland, inclusief de daad van 'first footing' wanneer ze blij zijn dat een donkerharige bezoeker de eerste persoon is die na klokslag middernacht de deur oversteekt.


Volgens de traditie zal de "first footer" drie dingen dragen: zandkoek, whisky en houtskool voor het vuur. Elk geschenk is ontworpen om de rest van het jaar comfort en geluk in huis te brengen. Zandkoek is ook een belangrijke aroma in whisky.


Over de whisky

A Night on Earth In Scotland is gemaakt van een selectie van uitzonderlijke Amerikaanse en Europese eikenhouten sherryvaten van The Macallan, evenals oude Amerikaanse bourbonvaten om het rijke en zoete zandkoekkarakter te geven. Een whisky die verwijst naar de rijke Schotse delicatesse die traditioneel wordt aangeboden en geconsumeerd in Hogmanay, onderbroken door feestelijke tonen van gedroogde sinaasappel en kruiden.


36 views0 comments

Comments


bottom of page