top of page

Caol Ila Distillers Editions 2021 12y


Over deze fles :

Single Malt – 43%

Eerste rijping :

American oak & european oak

Tweede rijping :

Moscatel cask

Na 12 jaar gerijpt te hebben in eikenhouten vaten, bleef de Classic Malt, Caol Ila Distillers Edition nog eens 6 maanden in vaten die eerder Moscatel bevatten, een wijnzoete Spaanse wijn. Moscatel brengt uitzonderlijke complexiteit, delicatesse en diepte in Caol Ila. De rook en het jodium van deze Islay worden aangevuld met fijne tonen van honing, druiven en jasmijn.Caol Ila

De distilleerderij bevindt zich in een baai in de buurt van Port Askaig, waar het niet ongewoon is om zeehonden te zien stoeien. Het bestaat uit drie wash stills en drie spirits stills. Achter de distilleerderij rijst een heuvel die bedekt is met fuchsia's, vingerhoedskruid en rozenbottels, tot aan het veenmeer bovenaan, waar het water stroomt: dit is erg mineraal en zout, omdat het over een rotskalksteen stroomt. De distilleerderij werd gebouwd in 1846, herbouwd in 1879 en in de jaren 70 volledig gerenoveerd.


Net als gerookte gerstemout, is Caol Ila ook marine, plantaardig, olieachtig en turfachtig. De recente officiële bottelingen, bijzonder expressief, hebben een intens turfachtig en rokerig karakter en een mooie zoet/zoute balans. Het unieke karakter van Caol Ila zorgt ervoor dat de distilleerderij deel uitmaakt van de Classic Malts Selection.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page