top of page

CAOL ILA 2011 10y Reserve Casks Elixir 48%


Deze single malt van de Caol Ila-distilleerderij, gedistilleerd in 2011, werd gebotteld uit een batch van slechts vier vaten. Samen met de klassieke Islay-tonen van turf en pekel, brengt ze ook een mix van citrus- en karamelsuikergoed. De Reserve Casks zijn kleine batches van vier tot zes vaten, daarna worden deze whisky's gebotteld aan 48°, zonder koude filtratie of kleuring. Elk label bevat informatie over de leeftijd, oorsprong en rijping van de whisky, en zelfs over het aandeel van de engelen dat specifiek is voor elke regio en distilleerderij. Licht gekleurd, combineert deze dram intensiteit, rook, gedroogde kruiden, vuursteen, citroengras.

Caol Ila,

De distilleerderij bevindt zich in een baai in de buurt van Port Askaig, waar het niet ongewoon is om zeehonden te zien stoeien. Het bestaat uit drie wash stills en drie spirits stills. Achter de distilleerderij rijst een heuvel die bedekt is met fuchsia's, vingerhoedskruid en rozenbottels, tot aan het veenmeer daarboven, waar het water stroomt: dit is erg mineraal en zout, omdat het over een rotskalksteen stroomt. De distilleerderij werd ebouwd in 1846, herbouwd in 1879 en in de jaren 70 volledig gerenoveerd.


Net als gerookte gerstemout, is Caol Ila ook marine, plantaardig, olieachtig en turfachtig. De recente officiële bottelingen, bijzonder expressief, hebben een intens turfachtig en rokerig karakter en een mooie zoet/zoute balans. Het unieke karakter van Caol Ila zorgt ervoor dat de distilleerderij deel uitmaakt van de Classic Malts Selection.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page