top of page

A Lowland Distillery 2007 13y Reserve Casks Elixir 48%


Deze Lowland Scotch whisky, gebotteld door Elixir Distiller, komt van een niet nader genoemde distilleerderij. Deze 13 jaar oude whisky levert zachte en lichte tonen. Hij werd gedistilleerd in 2007 en gebotteld in 2021 op 48%. Hij komt uit drie vaten. De Reserve Casks zijn kleine batches van vier tot zes vaten, daarna worden deze whisky's gebotteld aan 48°, zonder koudefiltratie of kleuring. Elk label bevat informatie over de leeftijd, oorsprong en rijping van de whisky, en zelfs over het aandeel van de engelen dat specifiek is voor elke regio en distilleerderij. Licht gekleurd, rijk en vol van smaak. Mineralen en een vleugje bitterheid. Milde eik en kruiden. Suikerachtig en droog tegelijk, hints van menthol.

Unknown distillery,

Deze distilleerderij, opgericht in de jaren 1820 in de buurt van Edinburgh, behoort momenteel tot de Diageo-groep en is vandaag de enige in Schotland die wordt gerund door een vrouw.

De distilleerderij produceert voor blenders (oa Johnnie Walker) en op eigen naam.
The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Comments


bottom of page