top of page

The English Dist 12Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Bourbon cask

Vanille, heide, visnet, met in de afdronk tonen van verbrand en smeulend dennenbos.The English Whisky Co wordt erkend als de oudste en meest prestigieuze whiskystokerij van Engeland. De distilleerderij genaamd "Saint George" werd opgericht in 2005, het is de eerste distilleerderij in Engeland sinds 104 jaar. Ze is gevestigd in Norfolk en is gebouwd door de familie Nelstrop met het specifieke doel de beste Engelse single malt-whisky te produceren. De locatie in Roudham is gekozen vanwege zijn strategische ligging, net boven de Brecklands-aquifer, het grootste diepwaterreservoir van Engeland. Bovendien is Norfolk gekend voor het produceren van 's werelds beste gerst.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

2 views0 comments

Comments


bottom of page