top of page

TAMNAVULIN 25y 1992 Elixir 50,6%


Deze single malt werd gedistilleerd in de Tamnavulin Distillery in 1992. Hij heeft meer dan 25 jaar gerijpt in een single hogshead vat. Het resultaat van deze single cask geeft een prachtig beeld van het Speyside aroma landschap: middellang, zacht met veel fruitige, bloemige en kruidige tonen zoals citroen, abrikoos, perzik, toffee, walnoten en geroosterd brood. The Single Malts of Scotland biedt een reeks aan van uitstekende vintage Schotse single malts.Tamnavulin,

wat in het Gaelic "molen op de heuvel" betekent, dankt zijn naam aan de oude kaardenmolen die op de plaats van de distilleerderij stond. Tijdens het zomerseizoen brachten boeren in het gebied hun schapenvacht naar binnen om wol te maken. De Tamnavulin-distilleerderij is gevestigd in het hart van Speyside, een van de meest gerenommeerde whiskyproducerende regio's van Schotland. Speyside, de thuisbasis van meer dan de helft van de Schotse maltdistilleerderijen, is de ideale locatie voor de productie van whisky. Het unieke microklimaat en de overvloed aan rijke landbouwgrond maken het een ideale plek om gerst te verbouwen en whisky te rijpen.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Comments


bottom of page