top of page

MANNOCHMORE 11y Reserve Casks Elixir 48%


Deze 11 jaar oude Mannochmore is een batch van zeven hogshead vaten. Het profiel onthult royale, frisse, pittige en verrukkelijke smaken met een elegante en kruidige afdronk. De Reserve Casks zijn kleine batches van vier tot zes vaten, daarna worden deze whisky's gebotteld aan 48°, zonder koude filtratie of kleuring. Elk label bevat informatie over de leeftijd, oorsprong en rijping van de whisky, en zelfs over het aandeel van de engelen dat specifiek is voor elke regio en distilleerderij. Licht gekleurd en delicaat aromatisch, deze dram combineert perfect gemoute gerst en fruit met een warm karakter. Een whisky met een fris en evenwichtig profiel met tonen van passievrucht, citrus en kruiden.

Mannochmore,

de distilleerderij werd gebouwd in 1971 tijdens de hoogconjunctuur voor Schotse whisky. Voor de eigenaar, John Haig & Co, was het de bedoeling van de whiskyproductie te verhogen met als doel meer van de Haig-blend te produceren, één van de meest gewilde blends van consumenten in de jaren vijftig en zestig. Mannochmore kreeg bekendheid in 1996 met de lancering van Loch Dhu, de zwarte whisky. Het was een zeer getinte whisky met karamel. De eerste single malt whisky werd uitgebracht in 1992 en is 12 jaar oud in de Flora & Fauna-serie.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Comments


bottom of page