top of page

LINKWOOD 8y 2011 Elixir 57,9%


Deze single malt werd gedistilleerd in de Linkwood Distillery in 2011. Hij heeft meer dan 8 jaar gerijpt in een single sherry but vat. Het resultaat geeft een prachtig beeld van de Highlands aroma landschap: eik, vanille, perensap, groene appel, walnoten, geroosterde amandelen en limoen. The Single Malts of Scotland biedt een reeks aan van uitstekende vintage Schotse single malts.

Linkwood,

opgericht in 1821 door Peter Brown, ligt aan de rand van de stad Elgin in de Moray-regio van Speyside. Het is erg populair bij masterblenders, wat de weinige officiële bottelingen verklaart en neemt actief deel aan de ontwikkeling van vele melanges, waaronder Johnnie Walker, White Horse, Haig, Bell's. Eind jaren 90 werd een officiële botteling geïntroduceerd: Linkwood 12 Year Old Fauna & Flora. Sinds 1992 is de distilleerderij eigendom van Diageo.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Opmerkingen


bottom of page