top of page

Highland Park Valfather


Over deze fles :

Single Malt – 47%

Refill sherry cask

Fruitige, complexe noot. Zoete appel, geurige peer, crème brûlée, geroosterd cederhout, gerookte paprika, aromatische turfrook. Meer geturfd.



Highland Park Valfather verwijst naar Odin, de koning van de Noorse goden.Het vormt een aanvulling op de Viking Legends-trilogie van de distilleerderij.


Highland Park is opgericht in 1798 op Orkney Island en de meest noordelijk gelegen actieve distilleerderij in Schotland. Highland Park ontleent zijn specificiteit aan twee essentiële elementen bij de productie van whisky: de mannen en de turf. Whisky produceren is voor de mensen die actief zijn in de Highland Park distilleerderij geen beroep, maar een "way of live". Higland Park stroomt als het ware door de aderen van alle bewoners. Ze zijn zo trots op hun afkomst dat ze een eeuw geleden de laatste waren die endemische Schotse gerst gebruikten voor het maken van whisky. Ze experimenteerden zelfs met rijping in Schotse eikenhouten vaten, gelukkig opgegeven omdat ze te harsachtig waren. Zo mout Highland Park haar eigen gerst, rijpt men de whisky in een koele omgeving én in sherryvaten waar veel distilleerderijen kiezen voor ex-bourbonvaten. Tevens gebruikt Highland Park aromatische turf uit de zorgvuldig geselecteerde oevers van de Hobbister Moor. Vat harmonisatie zorgt voor de ideale balans en samenhang in de whisky's.

Highland Park-whisky is een concentraat van geschiedenis.

4 views0 comments
bottom of page