top of page

GLENLOSSIE 9y 2011 Elixir 55,1%


Deze single malt werd gedistilleerd in de Glenlossie Distillery in 2011. Hij heeft meer dan 9 jaar gerijpt in een single hogshead vat. Het resultaat geeft een prachtig beeld van het Speyside aroma landschap: fris, knapperig en afgewisseld met veel fruitige, bloemige en kruidige tonen. The Single Malts of Scotland biedt een reeks aan van uitstekende vintage Schotse single malts.

Glenlossie,

opgericht in 1876, is een distilleerderij waarvan de eigen referenties bijzonder zeldzaam zijn, behalve bij de onafhankelijke bottelaars. Ze werd aan het einde van de Eerste Wereldoorlog snel geïntegreerd in de Scottish Malt Distillers Ltd, net als vele andere stokerijen, werd in 1929 verwoest door een brand en vervolgens herbouwd. In 1962, met de bloeiende whisky-industrie, werd de productiecapaciteit verhoogd. Al haar mout is gewijd aan blends. Eind jaren '90 verscheen een versie van haar 10 jaar oude single malt onder het Fauna & Flora assortiment.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


コメント


bottom of page