top of page

GLENCADAM 10y 2011 Elixir 48%


Deze Glencadam single malt werd in 2011 gedistilleerd en meer dan 10 jaar gerijpt in bourbonvaten. De Reserve Casks zijn kleine batches van vier tot zes vaten, daarna worden deze whisky's gebotteld aan 48°, zonder koude filtratie of kleuring. Elk label bevat informatie over de leeftijd, oorsprong en rijping van de whisky, en zelfs over het aandeel van de engelen dat specifiek is voor elke regio en distilleerderij. Licht gekleurd en delicaat aromatisch, deze dram combineert perfect gemoute gerst en fruit met een warm karakter. Een whisky met een fris en elegant profiel met tonen van peer, gerstemout en vanille.

Glencadam,

opgericht in 1825, werd in 2003 eigendom van de Angus Dundee Distillers-groep. Het uitzonderlijk fruitige karakter is gekoppeld aan de vorm van de distilleerketels, bekroond door een zwanenhals waarvan de hoek, in plaats van aflopend, iets stijgt, waardoor de reflux van alcoholdampen toeneemt.


The Single Malts of Scotland is een reeks Schotse single malts die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun uniciteit door The Whisky Exchange, nu bekend als de Elixir Distillers Company. Gebotteld in single cask op natuurlijke sterkte of in small batch gereduceerd tot 48°, alle bottelingen zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.


Commentaires


bottom of page