top of page

Aultmore 11Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Bourbon + Palo Cortado sherry casks

Deze Speyside-whisky heeft tonen van donker fruit en gemengde bessen die leiden tot een lichte zoetheid. Groene appels, gebak, rijke romige karamel.Aultmore is een distilleerderij in Keith, Banffshire, in de grote whiskyproducerende regio Speyside.

De distilleerderij is gebouwd in 1896. Het water dat in de distilleerderij wordt gebruikt, komt uit de Auchinderran-bron.

Sinds 2004 heeft Aultmore een zeer klein deel van zijn productie als single malt whisky op de markt gebracht, maar een groot aantal onafhankelijke bottelaars biedt versies van Aultmore aan.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

6 views0 comments

Comments


bottom of page