top of page

Auchentoshan 11Y 46° CADOC


Over deze fles :

Single Malt – 46%

Bourbon cask

Deze Auchentoshan geeft van bij het begin van het proeven zoete fruitelementen. Taai en heel tropisch, appel, perziken en room, abrikozen en zachte munt.Het is een van de laatst overgebleven Lowland distilleerderijen. Het ligt in de buurt van Glasgow en de naam 'Auchentoshan' betekent in het Schots-Gaelisch "de hoek van de weide".


Auchentoshan beoefent, net als de Ieren, een drievoudige distillatie met drie stills 1 wash still, 1 low wine still, 1 spirit still.


Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, opgericht in 1842 in Aberdeen en sinds 1972 gevestigd in Campbeltown.

Ze zijn gespecialiseerd in het bottelen van single cask of small batch whisky, gin, rum, cognac en andere sterke dranken uit heel Schotland en de rest van de wereld.


Ze willen hun producten zo natuurlijk mogelijk houden, geen chill-filtering en nooit kleurstoffen of additieven van welke aard dan ook, waardoor het echte distilleerderijkarakter doorschijnt.

De Cadenhead's producten worden gebotteld in Campbeltown, nadat ze het eenvoudige selectieproces van het bedrijf hebben doorlopen: als het product hun niet bevalt, wordt het niet gebotteld.

1 view0 comments

Comments


bottom of page